SUUNTO SPARTAN TRAINER WRIST HR

SUUNTO SPARTAN TRAINER WRIST HR

Cikkszám: SS023426000

A Suunto Spartan Trainer Wrist HR a Suunto Spartan család legkisebb és legkönnyebb tagja, az a multisport óra, amelyben a design és a felhasználhatóság találkozik a kimagasló árral. Kis méretű és könnyen használható, a tökéletes választás a sportos mindennapokra, minden aktív edzéshez és az alkalmi felfedezésekhez. Üvegszállal megerősített poliamid óraháza, színes kijelzője, 50 méteres vízállósága és edzés üzemmódban akár 10 órás üzemideje garantálja, hogy minden kalandod teljesértékű résztvevője lehessen. Pontos GPS a sebesség, távolság, tempó és magasság mérésére, GPS magasságmérés és útvonal navigáció biztosítja, hogy mindig a jó úton haladj. A Suunto Spartan Trainer Wrist HR GPS multisport óra a csuklón végzett optikai pulzusméréssel a Suunto GPS multisport órák új generációját képviseli. A Valencell által kifejlesztett LED-es pulzusmérő rendszernek köszönhetően különálló mellkasi szenzor használata nélkül is precíz mérési eredményekhez juthatsz.

A Suunto Spartan Trainer Wrist HR GPS multisport óra kis méretével és könnyű súlyával igazán megbízható, sokoldalú, verhetetlen ár-érték arányú partnere lesz sportos mindennapjaidnak és aktív edzéseidnek, végezd azokat akár a szabadban, akár az edzőteremben. Személyre szabható, előre definiált sportüzemmódjai valamint 24/7 aktivitás monitorozása garantálják, hogy a legtöbbet hozhasd ki magadból és órádból egyaránt. Kényelmi funkciói, színes kijelzője és a Movescount okostelefonos applikációval meglévő kompatibilitása tökéletesen alkalmassá teszik a mindennapos használatra is. Az Ambit szériához hasonló módon elhelyezett beépített GPS-e akár 10 órás üzemidő mellett biztosít számodra pontos távolság, sebesség és magasság értékeket, útvonal navigációja pedig eddig járatlan utakon is biztosan vezet majd.

A viselhető biometrikus adatszenzorok fejlesztésének egyik úttörője, a Valencell által kifejlesztett, a csuklónál mért véráramlás LED-es nyomon követésén alapuló mérési technológiának köszönhetően a Spartan Trainer Wrist HR óra különálló mellkasi szenzor viselése nélkül is képes mozgásaid közben pulzusod folyamatos és precíz mérésére, de természetesen a Spartan Trainer Wrist HR modellek is kompatibilisek a Suunto Smart pulzusmérő pántjaival. A technológia alapja röviden összefoglalva: az óra hátoldalán lévő LED-ek megvilágítják a csuklódat és folyamatosan mérik a fény eloszlását a véráramban. A mérés azon a tényen alapul, hogy a fény eloszlásának mértéke a véráram dinamikájának függvényében előre, pontosan megjósolható és így akár egy pulzusváltozás, akár egy térfogat növekedés is jól nyomon követhető. Mai fejlettségi szintjén ez a mérési technológia már nagyságrendileg a mellkasi szenzoros mérés pontosságának 90%-ával rendelkezik, amely pontossághoz csak néhány alapszabályt kell betartanod:

  • mivel az óra hátlapján található LED-ek biztosítják a mérés alapját, ezért a mérési pontosságot érzékenyen érinti az óra mozgása, ezért fontos, hogy az órát stabilan, szorosan rögzítsd a csuklódon, a “normál” óráknál megszokottnál kicsivel feljebb.
  • a mérési technológia csak akkor működőképes, ha a csupasz bőröddel érintkezik, a bőröd és az óra érzékelői között semmiféle anyag nem lehet;
  • az óra elsősorban olyan mozgásformáknál alkalmazható teljes pontosságával, amelyeknél biztosott a folyamatos mérés lehetősége, tehát állandó, egyenletes véráram mellett az óra is folyamatosan érintkezésben van bőröddel; ilyen tevékenységek pl a futás, kerékpározás és a mindennapos aktív sporttevékenységek.
  • olyan mozgásformáknál, amelyek szabálytalan intenzitású és irányú karmozdulatokat gyakran tartalmaznak (erőnléti edzések, ütőssportok, stb) az óra mérései esetenként pontatlanná válhatnak, ezért ezeknél a mozgásoknál továbbra is a mellkas szenzor használata javasolt. Az úszás, a vizes közeg szintén zavarhatja a csukló-szenzorok működését.
  • nagyon alacsony pulzusértékek esetén elképzelhető, hogy a szenzorok nem képesek stabil mérési eredményeket biztosítani. ezt egy, a mérés kezdete előtt elvégzett rövid bemelegítéssel kiküszöbölheted.
  • sötétebb ill. tetovált bőrfelület szintén befolyásolhatják az optikai szenzor megbízhatóságát.

Teljesen új utakat fedezhetsz fel a Movescount Heatmap fejlesztésének köszönhetően. A letöltött útvonalakon órád végig navigál Téged, úgy futhatsz ismeretlen utakon, mintha helyi lennél. Bluetooth kapcsolaton keresztül töltheted le edzéseid adatait, tölthetsz az órára útvonalakat és új beállításokat, illetve kapcsolódhatsz Suunto Smart pulzusmérő szenzorhoz is. Le és feltöltéshez egyaránt az Ambit szériánál már megismert klipszes USB kábel lesz segítségedre, ami stabil kapcsolatot biztosít az órával, így adataid nem vesznek el „útközben” egy esetleges érintkezési hiba miatt.

További kényelmedet szolgálja, a Suunto Movescount mobiltelefonos applikációja. Ezen keresztül állítható az összes eddig csak számítógépen elérhető konfiguráció, így akár a pálya szélén, vagy a hegy lábánál, még meggondolhatod, hogy mit szeretnél egy bizonyos kijelzőn aznap látni és annak megfelelően tudod módosítani órádon, ami 1-2 másodperc Bluetooth szinkronizálás után azonnal megjelenik a Suunto Spartan órádon is. Telefonoddal való kapcsolata az órának itt nem ér véget, hiszen okosóraként is működik, mutatja telefonodra bejövő hívásaidat, SMS-eidet, push üzeneteidet.
SUUNTO SPARTAN TRAINER WRIST HR

Ár:
Szállítás:

KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEK

SUUNTO 9 BARO Titanium

217.990 Ft
SUUNTO 9 BARO Titanium

Forradalmi 3D-s mozgáskövetés miatt nagyon pontos GPS követést tesz lehetővé. Üzemidejét emiatt kitolták 120 órára. Ha pontos sebesség, táv és pozició, ...

SUUNTO 9 BARO pulzusmérő pánttal

201.990 Ft
SUUNTO 9 BARO pulzusmérő pánttal

A Suunto 9 egy forradalmi3D-s mozgáskövetés miatt nagyon pontos GPS követést tesz lehetővé. Üzemidejét emiatt kitolták 140 órára. Így, ha pontos sebesség, ...

SUUNTO 9 BARO pulzusmérő pánttal

201.990 Ft
SUUNTO 9 BARO pulzusmérő pánttal

A Suunto 9 egy forradalmi3D-s mozgáskövetés miatt nagyon pontos GPS követést tesz lehetővé. Üzemidejét emiatt kitolták 140 órára. Így, ha pontos sebesség, ...

SpiderClub Airborne