Téli ruhák Büki Ádám ajánlásával: Külső réteg

Téli ruhák Büki Ádám ajánlásával: Külső réteg

2021.01.07.
Dynafit nagykövetünk télen is imád kint sportolni a szabadban, ezért is fontos számára a megfelelő meleg ruházat megválasztása.

Téli ruhák Büki Ádám ajánlásával: Külső réteg

 

Három részes ajánlásom első két részében az aláöltözetet és a középréteget mutattam be.

Ezúttal pedig a legmelegebb réteget, a külsőt fogom ismertetni, ami akár -10 °C alatt is alkalmas alacsony intenzitású edzések végzéséhez, így akár órákat tölthetünk kint a hidegben a szabadlevegőn anélkül, hogy diszkomfortossá válna.

 

 

A Dynafit Mezzalama Race Jacket amellett, hogy meleg, jól elvezeti az izzadtságot, viszont a hőt belül tartja. Jól ráfeszül a testre, így nem gátol semmilyen mozgásban, akár intenzív edzést is lehet benne végezni, ha éppen nagyon nincs kedvünk leöltözni. Első fogásra nem tűnik túl vastagnak, de felvéve egyből kellemes érzés tölt el. Védelmet biztosít a széllel szemben, de az enyhe esőzést is jól bírja. Amit nagyon szeretek benne, hogy a nyakrésze egészen magasra ér, azaz a cipzárt felhúzva teljesen elfedi a nyakat. A mellkas részén található két nagy zseb, amibe géleket vagy kulcsot lehet elhelyezni, bár elsősorban a sítúrázóknak praktikus, akik ide tudják elcsomagolni a léc talpáról leszedett fókát.

Ennél a terméknél érdemes odafigyelni a méretválasztásra, mert nekem egy mérettel nagyobbra volt szükségem a szokásos Dynafit méretemnél.

 

 

A Dynafit Mezzalama Polartec Alpha Overshorts inkább a sífutók, sítúrázók körében elterjedt ruhatípus, mivel azt a célt szolgálja, hogy amennyiben már kellően bemelegszünk, könnyedén le tudjuk venni anélkül, hogy a lécet le kellene csatolni és esetleg még a cipőt is le kellene venni. Két oldalt cipzározható megoldásával pillanatok alatt le lehet kapni, így akár verseny előtt a rajt előtti utolsó pillanatig melegen tudja tartani az izmokat. Ezen kívül egy cipzáras zseb található rajta az apróságoknak.

Futóknak is tudom ajánlani, mivel a futáshoz alapvetően nem szokás a futónadrág felé más, lengébb ruhát venni, mert az már zavaró a mozgásban, viszont a bemelegítéshez és a levezetéshez jól jöhet egy melegebb darab, és mivel csak térdig ér, ezért kevésbé zavaró.

 

 

Van olyan változat is, ami hosszú, tehát bokáig ér. Én azért preferálom a térdnadrágot, mert sokkal nagyobb mozgásszabadságot ad, illetve a vádli részről kellemes hűtés történik, így nem melegszünk túl. Éppen a térd alá ér, így védi a széltől. A dzsekihez hasonlóan ebben a nadrágban is lehet intenzívebb mozgást végezni, mert észre sem veszed, hogy rajtad van még egy plusz réteg. 

 

 

Mindkét ruhadarab női változatban is kapható. Ezek mellett persze szinte kötelező jellegű a fejpánt/sapka, a sál, a kesztyű és egy meleg zokni. Nekem az alább látható szett minden időkörülmények között megfelelő viseletet biztosít, így sosem kell amiatt aggódnom, hogy valamelyik edzésen fázni fogok.

 

További cikkek:

Túra
Bringától a Mátrabérc Trail-ig
2023.04.29.
Hogyan is alakult a szikrától a teljesítésig?! ...
Túra
Dynafit Sky 6 futómellény - teszt
2022.09.14.
Egyik kedves vevőnk megosztotta tapasztalatait a Dynafit új kiadású futómellénnyel, a Sky 6-tal. Vizi Viki élményeit olvashatjátok. ...
Túra
Dynafit Elevation GTX héjkabát - téli teszt
2021.02.15.
Egy kedves, Bakonyban élő barátunk fogalmazta meg gondolatait a Dynafit Elevation héjkabáttal elkövetett első, téli terepfutása kapcsán. ...
SpiderClub Airborne