2017 tavaszán futással, azaz terepfutással bővült az AlpinTeam egyesületünk. A már ismert Alpinbike Team, az AirborneClub és a SpiderClub filozófiával indítjuk el negyedik, Alpinrun szakosztályunkat. Szeretnénk létrehozni egy kis klubot, amely a futóboltunk köré szerveződő futókat, versenyzőket fogja össze.

Szezon végére ismét jó formába került Büki Ádám

Szezon végére ismét jó formába került Büki Ádám

2021.03.17.
Ádám a szezon utolsó egyéni biatlon versenyén az eddigi legjobb futóteljesítményét produkálta, annak ellenére, hogy a lőtéren hatszor is hibázott.

Szezon végére ismét jó formába került Büki Ádám

 

Az előző napi sprint után keveset aludtam, reggel pedig úgy éreztem, hogy a szervezetem átkapcsolt vegetáló üzemmódba. Egy szó, mint száz, nem éreztem az erőt a szezon utolsó biatlon versenye előtt.

A pálya tökéletes állapotban volt, akárcsak három nappal korábban a rövid egyénin. Emőke telibe találta a waxolást, úgyhogy nekem nem volt más dolgom, csak kihozni ebből a maximumot.

88-as rajtszámmal indultam. A rajt után nem sokkal láttam Somát, hogy a lőtér előtt a kezében a síjével sétál. Sejtettem, hogy esett, de láttam, hogy szerencsére nem lett komolyabb baja. Az első körömet egész jónak éreztem. A lőtér előtti lefelét kicsit óvatosabban vettem, mert gondoltam, hogy Soma ott eshetett el. Nem akartam, hogy meglepetés érjen, de szerencsére nem volt olyan rossz állapotban a pálya. A mögöttem induló orosz versenyző a lőtér előtt előzött meg, úgyhogy sejtettem, hogy nem állok rosszul. 

Fekve kétszer hibáztam. A második kör elején utolért egy olasz srác, aki már a befutó körére ment. A sík részen kicsit lemaradtam, de a nagyemelkedőn visszazárkóztam. Lefelé rácsúsztam, és a kör végén lévő nagyobb mászáson visszaelőztem. Kicsit szürreális élmény volt. Az emelkedő utáni lapos részt még meghúzta, így ott visszaelőzött, de már nem kaptam sokat a kör végéig. 

Állva sajnos négyet hibáztam, nem koncentráltam eléggé. A négy büntetőkörben jó állapotban éreztem magam, úgyhogy meg akartam nyomni az utolsó kört. Dávid a nagy felfelén bemondta, hogy Soma három másodperccel van előttem. Itt teljes képzavarba kerültem, hogy akkor én kit láthattam a pálya mellett sétálni, de mindenesetre arra jó volt, hogy feltüzeljen a táv hátralévő részére.

28 perc 2 másodperces idővel 115. helyen értem célba, 5 perc 37 másodperc hátránnyal. Futásban 3 perc 12 másodpercet kaptam, ami az eddigi legjobb teljesítményem volt. Így szezon végére csak sikerült formába kerülni, kár volt a hat lőhibáért...

További cikkek:

Túra
Privát Iszinik 100, Kovács Józsi terepultrája
2021.06.16.
Dynafit nagykövetünk a felkészülés részeként a Kinizsi Százas útvonalát visszafelé megtéve futott 100 kilométert terepen. ...
Túra
Tavaszi öröm-kör a Bakonyban
2021.04.15.
Az áprilisi havazást megelőző napot tölthettük a Bakonyban egy festőien szép és gyors pályán. Minden percét élveztük! Lejjebb görgetve Kovács Józsi gondolatait olvashatjátok. ...
Túra
Büki Ádám harmadik lett a sífutó országos bajnokságon
2021.03.29.
Dynafit nagykövetünk egy harmadik hellyel zárta a téli szezont. ...
SpiderClub Airborne