Rólunk

 

Sokak számára ismerősen csenghet az Alpin márkanév, hiszen futó szaküzletünk szorosan egybefonódik az Alpinbike bolttal. Alapítónk és üzlethelyiségünk is közös, sőt a céljaink is azonosak: ugyanazt a magas színvonalat képviseljük a futásban, mint amit a vásárlóink a bringázás területén már megszokhattak tőlünk. Nemzetközi viszonylatban elismert, prémium kategóriás futó márkákat kívánunk forgalmazni. Ilyenek például a Dynafit termékei, a Gore futóruházatai, valamint a Camelbak hidratációs felszerelései, futómellényei és övei.

 

Miért pont a futással bővítettük a palettánkat, és hogyan kapcsolódik ez a sportág hozzánk? Nos, ez nem egy hirtelen ötleten alapul, hanem hosszú folyamatok és átgondolt döntések eredménye.

 

Alapítóink – Tasi, Ördög Dániel   – a siklóernyőzés és sziklamászás kapcsán ismerték meg egymást. Egy közös kaland alkalmával született meg az elhatározás − az Airborne Siklóernyős Iskola és klub és a Spider Falmászó klub létrehozását követően –, hogy nyissunk a kerékpározás felé, annak is a hozzánk közel álló ága, a hegyikerékpározás felé. A 2011-ben megalakult Alpinbike akkor kizárólag a kerékpáros termékekre fókuszált. A nyitáskor megfogalmazott filozófia mentén építettük a boltunkat, ami egyszerűen csak annyi volt, hogy olyan termékeket ajánlunk, amelyeket mi magunk is használunk és szeretünk, és a termékek mellé olyan szolgáltatást nyújtsunk, amit korábban még senki más.

 

Az első időszakban a tesztprogrammal, majd a CrossAlps túráinkkal tűntünk ki, de a versenycsapatunk is felküzdötte magát a legsikeresebb magyar csapatok közé, majd az enduro szakág felé nyitottunk. Végül visszatértünk ahhoz, amit mindig is a legjobban szerettünk, a túrázáshoz, új helyek felfedezéséhez. Egyre extrémebb helyekre vágytunk, ahol már olykor a hátunkra is kellett kapni a bringákat. Ez erőnlétet igényelt, és – többek között – emiatt kezdtünk el kiegészítő sportként futni.

Megfogalmazódott bennünk, hogy ez egy jó irány, és a futás kiválóan kombinálható a hegyikerékpározással. A végső lökést két éve az adta, hogy megszületett egy új sportág, az Alpok triatlonja, duatlonja: a Hike & Fly. Fuss, mássz fel a hegyre, majd repülj le onnan!

A tökéletes kombináció, amely magában foglalja az összes, általunk űzött és szeretett sportot. Ez elindította a lavinát, ami bevonzotta a tökéletes márkákat is: Dynafit és Gore. Meglepetésünkre mindkét márka teljes mellszélességgel az ötletünk mellé állt, így 2017 márciusában elindult a terepfutó részlegünk.

 

Alpin Team

 Ördög Dániel, Tasi Gábor,  Széll Gábor

 

Utószó:

Ne várd, hogy mi megmondjuk neked, hogy mi lesz a legjobb, és nem is azt fogjuk mondani, amit hallani szeretnél. Mi segítünk neked abban, hogy megtaláld a számodra tökéletes eszközt, majd megmutatjuk a világot más szemszögből is :)

 

 

Kapcsolódó galéria:

SpiderClub Airborne