Büki Ádám nagykövetünk versenyen tesztelte a Dynafit Vertical Pro terepfutó cipőt

Büki Ádám nagykövetünk versenyen tesztelte a Dynafit Vertical Pro terepfutó cipőt

2017.09.07.
Ádám részt vett az augusztusban Premanában rendezett normáltávú és hosszútávú hegyifutó világbajnokságokon. Mindkét versenyt a Dynafit Vertical Pro cipőjében teljesítette.

Büki Ádám nagykövetünk versenyen tesztelte a Dynafit Vertical Pro terepfutó cipőt


Tavasszal lehetőségem adódott tesztelni a Dynafit Vertical cipőt. Tetszett, de amikor arra került a sor, kíváncsi lettem, hogy mit tudhat a Dynafit Vertical Pro, ezért azt választottam.

Július végén jutottam hozzá a két hegyifutó világbajnokság előtt. Érdekes megfigyelés volt, hogy a normáltávú világbajnokságon (12 km 860 m+ szintemelkedés) nem sok versenyzőn láttam (Különleges színe miatt nehéz volt nem észre venni), ellenben a hosszútávú vébén, azaz a Giir di Monton (30 km 3000m+ szintemelkedés) több ember lábán is feltűnt. Többek között a 3. helyezett férfi Egli Pascalén is.


Már első felhúzásra is kényelmesebb volt, mint a sima Vertical. A normáltávú vb előtt csak a pályabejáráson, a hosszútávú előtt csak átmozgatásra vettem fel, mivel egy hét volt a két verseny között. A QUICK LACING SYSTEM fűzőnek hamar hasznát vettem, mert mindkét versenyen megcsúsztam a melegítéssel, ezért a rajt előtt gyorsan kellett felkapni a cipőt.

Mivel versenycipő, ezért számomra a legfontosabb, hogy versenytempónál dinamikus legyen. Ezt egyrészt 250 grammos súlya teszi lehetővé, másrészt a jól eltalált csillapítása. Ahogy mondani is szokták: „a cipő lelke a talpa”. Meredek felfelén is lehet benne könnyedén, magasra (már amennyire lehet) emelt sarokkal futni. Lefelé a talpmintázatának köszönhetően jól kapaszkodik, ezért lehet ereszteni, nem kell a fékezésre pazarolni az energiát és aszfalton se ver szét.

A Giir di Monton esőből is kaptunk. Egyszer csúsztam meg egy füves részen, de a vizes köveken és a sárban kiválóan helyt állt a technikás terepen. Akinek szűk a Salomon vagy az Inov-8, de a Hokát túl szélesnek találja, annak ez egy arany középút lehet, ami a belső teret illeti.


Hibát egyet tudok említeni, amiben nagyban közrejátszottam én is, hogy a normáltávú vébén gyakorlatilag újonnan vettem fel, és a macskakőszerű lefelén összeszedtem pár víz- és vérhólyagot, de komoly gond ebből sem volt, ezt a hosszútávú vb is bizonyítja. Utólag egyébként inkább a rosszul felvett zoknira gyanakszom.

Összességében, mint minden cipőnél, egyénfüggő, hogy kinek jó, de bátran ki merem jelenteni, hogy megtaláltam a számomra ideális versenycipőt. 50-60 kilométerig a legjobb választás.

Köszönjük Ádámnak a beszámolót.

 

A következő videóban Ádám elárulja, hogy melyik versenyen indul legközelebb, illetve ismerteti Facebook játékunk részleteit!

 

                         

 

Ádám hegyifutó világbajnokságról készített összefoglalóját egy korábbi bejegyzésünkben olvashatjátok.

 

 

 

További cikkek:

Túra
Dynafit Elevation GTX héjkabát - téli teszt
2021.02.15.
Egy kedves, Bakonyban élő barátunk fogalmazta meg gondolatait a Dynafit Elevation héjkabáttal elkövetett első, téli terepfutása kapcsán. ...
Túra
Téli ruhák Büki Ádám ajánlásával: Külső réteg
2021.01.07.
Dynafit nagykövetünk télen is imád kint sportolni a szabadban, ezért is fontos számára a megfelelő meleg ruházat megválasztása. ...
Túra
Téli ruhák Büki Ádám ajánlásával: Középréteg
2021.01.06.
Dynafit nagykövetünk télen is imád kint sportolni a szabadban, ezért is fontos számára a megfelelő meleg ruházat megválasztása. ...
SpiderClub Airborne