2017 tavaszán futással, azaz terepfutással bővült az AlpinTeam egyesületünk. A már ismert Alpinbike Team, az AirborneClub és a SpiderClub filozófiával indítjuk el negyedik, Alpinrun szakosztályunkat. Szeretnénk létrehozni egy kis klubot, amely a futóboltunk köré szerveződő futókat, versenyzőket fogja össze.

Büki Ádám debütált a Single Mixed váltóban

Büki Ádám debütált a Single Mixed váltóban

2021.03.18.
Dnyafit nagykövetünk először versenyzett Single Mixed váltóban Pónya Sárával az obertilliachi IBU Kupán.

Büki Ádám debütált a Single Mixed váltóban

 

Váratlan lehetőség ért a szezon utolsó egyéni versenye után. Az biztos volt, hogy Dávid nem indul a single mixed váltóban a hosszan elhúzódó betegsége miatt, de arra senki sem számított, hogy a váltó előtti napon Soma eltöri a fegyvere tusát és így végül kizárásos alapon csak én maradok Sára mellé a váltóba. 

Az előző napi tökéletes pályára ráhavazott legalább 10-15 centit, amit a délelőtti mix váltó során még szét is síeltek. Ezúttal a lányok kezdték a versenyzést. Sára szép lövészettel, büntetőkör nélkül hozta le a saját részét és 3 perc 6 másodperces hátránynál váltott le engem. Két csapat volt ekkor mögöttünk. Az első körön sikerült a mongolokat és a litvánokat is magam mögött tartani. Fekve az első korongot elhibáztam, majd négyet lelőttem. A hibából fennmaradó egy korongot csak a harmadik pótlőszerrel találtam el, de legalább nem kellett büntetőkört futnom. A litván srác hibátlan lövészettel már hamarabb kifutott a lőtérről, de a mongol sráccal együtt álltunk fel, így sprinteltem a lőtér végéig, mert azt gondoltam, hogy az lesz az utolsó mért ellenőrzőpontunk (mielőtt leköröznek) és akkor az ottani sorrend számított volna a besorolásnál. Aztán egyszer csak eltűnt mögülem. Mint utóbb kiderült, be kellett futnia egy büntetőkörre.

A második körön menekültem előle, illetve a nem sokkal mögötte feltűnő első helyezett norvég csapat elől is. Hirtelen el is felejtettem, hogy ott már női futó fut, így eszeveszett sprintbe kezdtem. A kör végéig egyikőjük sem ért utol, úgyhogy a lőtér elején volt végülis az utolsó mért ellenőrzőpont, ami a helyezésünket meghatározta.

Beálltam lőni, de siettem, mert tudtam, hogy amint a norvég lány beér a lőtérre, kiállítanak. Az első két hiba után még jobban gyorsítottam, hogy minél hamarabb végezzek, hátha ki tudok futni a norvég lány előtt. Erre azonban sajnos már nem volt esély, mert a lövészet közben elhaladt mellettem (mivel Neki az egyes lőállásra kellett befeküdnie), így a lőtér végén kiállítottak és a 24. helyen végeztünk.

További cikkek:

Túra
Privát Iszinik 100, Kovács Józsi terepultrája
2021.06.16.
Dynafit nagykövetünk a felkészülés részeként a Kinizsi Százas útvonalát visszafelé megtéve futott 100 kilométert terepen. ...
Túra
Tavaszi öröm-kör a Bakonyban
2021.04.15.
Az áprilisi havazást megelőző napot tölthettük a Bakonyban egy festőien szép és gyors pályán. Minden percét élveztük! Lejjebb görgetve Kovács Józsi gondolatait olvashatjátok. ...
Túra
Büki Ádám harmadik lett a sífutó országos bajnokságon
2021.03.29.
Dynafit nagykövetünk egy harmadik hellyel zárta a téli szezont. ...
SpiderClub Airborne